äppelpaj
ÄPPLE - SMULPAJ
Du behöver
Receptet är för 4-6 personer.
- 125 g smör eller margarin
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1/2-1 tsk kanel
- 3-4 dl skivat eller tärnat äpple
Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter, eller så gör du som jag gjorde, gör pajen i 4-6 småformar. Lägg i skivat eller tärnat äpple, strö över kanel och sockra lite lätt. Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och om du vill ha en krispig smak så häll på smör eller sirap på smuldegen när den är utsrödd. Grädda i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg.
hoppas du lyckas↓!! /H

då är så jävla duktig Hugo, du kan allt. Baka, fotografera, kan mycket om mode. Du kommer göra en tjej lycklig en dag :) puss